ciasto baaardzo szybkie, baaaardzo czekoladowe i bardzo wilgotne
Czas przygotowania: 15 min
|
Stopień trudności: łatwe
|
Czas oczekiwania: ok. 45 min
|
Porcja dla : hmmm to zależy 😉
|
Spadł kolejny śnieg. Jeszcze taki całkiem biały. Dlatego dla kontrastu ciasto niemal czarne.
Potrzebne będą: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki cukru (można mniej, ale raczej nie warto) 3/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 1/3 szklanki maślanki 4 jajka pergamin / papier do pieczenia Wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż formę pergaminem i przelej masę. Piecz w temperaturze 180 stopni ok 30 min. Ciasto jest upieczone, kiedy po wbiciu drewnianego patyczka nie zostanie na nim ciasto.
Po wyjęciu z pieca odczekaj aż zupełnie wystygnie.
Można podać z ulubioną konfiturą. Na zdjęciu śliwkowo pigwowa z estragonem 🙂
Czy spodobał Ci się ten przepis? U mnie ciasto zniknęło w jednej chwili!
Polecam:
Kasiu, ciasto wygląda super! i wydaje się naprawdę proste, więc niebawem spróbuje wykonać samodzielnie 🙂 Powiedz mi tylko na jaki rozmiar blachy mam się nastawić… Jaką Ty używasz do tego ciasta?
Wypróbuj bo warto, a takie proste jak mufinki, które kiedyś razem robiłyśmy. Ja użyłam krągłej standardowej tortownicy. Jednak na prostokątnej blasze pewnie też wyjdzie, tylko trzeba będzie trochę krócej piec. Buźka
świetne!
Mnie bardzo smakowało
Hej! cieszę się bardzo, że Ci smakowało! Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu 😉 Pozdrawiam
Znakomity przepis!!! Palce lizac:)
🙂