kiedy nie ma nic w spiżarni...

moroccan whiskey – tradycyjny napój marokański


Czas przygotowania: ok 3 min
Stopień trudności: łatwe
Czas oczekiwania: ok 3 min
Porcja dla 2 osób

składniki:

  • 2 łyżeczki zielonej bądź czarnej herbaty
  • kilka gałązek świeżej mięty (najlepiej marokańskiej, dostępnej już w Polsce; byle nie używać mięty z marketów, bo tylko popsuje herbatę; opcjonalnie o tej porze roku można użyć kila łyżek mięty pieprzowej)
  • sporo cukru ewentualnie miodu akacjowego bądź lipowego.

wszystko wystarczy zalać gorącą wodą (w przypadku użycia zielonej herbaty woda powinna mieć niższą temperaturę)


i gotowe!
smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *