szpinak wg Basi

Nie lubię szpinaku.
A raczej nie lubiłam, aż do Sylwestra 2017r., kiedy to w domku z kominkiem, moja Przyjaciółka zrobiła TO! Rewelacja! Nie dość, że bardzo proste w przygotowaniu, to jeszcze z minimalnej ilości składników.
Potrzebne będą:
1. opakowanie świeżego szpinaku (ok 250 g),
2. dwa ząbki czosnku,
3. twardy ser tarty typu cheddar (ja bardzo lubię Dziugas),
4. sól, pieprz do smaku,
3. odrobina oleju i masła do smażenia.
Metoda:
1.umyj osusz szpinak;
2. pokrój drobno czosnek;
3. rozgrzej patelnię z olejem i odrobiną masła;
4.wrzuć czosnek i delikatnie podsmaż;
5. wrzuć cały szpinak, sól, pieprz i duś, aż delikatnie zmięknie (ok. 5 minut na patelni);
5. przełóż na ulubiony talerz i zetrzyj na wszystko ser, wedle upodobań.
Gotowe!
Smacznego!
No teraz, to nie dość, że lubię szpinak, to jeszcze muszę go regularnie jeść 🙂
Dzięki Basiu!
Zapraszam do Grupy o prawdziwym jedzeniu! KLIK
Może spodoba Ci się:
- Time Out Market – o podejściu do jedzenia;
- Fizjologia smaku XX wiek, nadal aktualna;
- Chai – smak i zapach Indii.
Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz komentarz i podzielisz się tym przepisem z innymi 🙂
Smakowitości i rzeciwiście do przygotowania w ekspresowym tempie 🙂
tak jest 🙂