Odkrycie, jakiej nowej potrawy daje więcej szczęścia ludzkości, aniżeli odkrycie nowej planety.
Kiedy nie ma nic w spiżarni, a masz ochotę na coś dobrego zapraszam tutaj!
Jest to strona poświęcona powolnemu gotowaniu inspirowana podróżami oraz kuchnią polską początku XX wieku. Podróżami moimi własnymi. Podróżuję niskobudżetowo. Gotowałam pod szałasem w Indiach, uczyłam się od mieszkańców stanu Tamil Nadu, podglądałam uliczne stragany z jedzeniem w Marakeszu czy Silifke, ale równie chętnie poznaję smaki i zapachy nasze polskie. Fascynuje mnie tradycja i mieszanka kulturowa kuchni polskiej, które obecne są niemal w każdym daniu. Z tego wszystkiego czerpię inspirację!
W podróży najważniejsze dla mnie są:
I. nowe miejsca
II.nowe zapachy
III.nowe smaki
IV. nowe języki
o takim podejściu piszę m.in. tutaj:
W dziale kuchnia prababci wyjaśniam, o co właściwie chodzi z tą spiżarnią z mojego subiektywnego punktu widzenia i z przymrużeniem oka.
KUK – Kasza u Kasi ewoluuje, dlatego cenne są dla mnie wszelkie uwagi i sugestie!
Jeśli masz ochotę do mnie napisać zapraszam do kontaktu >> pilasia@wp.pl, do komentowania przepisów pod postami, do odwiedzania mnie na facebooku oraz na instagramie
NAPISZ DO MNIE 🙂 KLIK
Smacznego!